Cinc restaurants del municipi serviran a partir de demà, 7 d'octubre, el Plat Terrisser 2022: una recepta històrica de la comarca del gironès, adaptada al present de la mà del cuiner, i professor de l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona, Jordi Parés.

 

Durant els dies que durarà el Cicle gastronòmic a restaurants i establiments de cuina de Quart, del 7 al 29 d'octubre, podràs tastar la personalització que cada establiment del Plat Terrisser 2023: Platillo de vedella ofegada amb castanyes i moniatos.

 

El Plat Terrisser, que canvia cada any, continua centrant-se en una recepta sorgida de l’estudi de la gastronomia històrica de la zona, gràcies al divulgador cultural especialitzat en gastronomia històrica, Pep Vila, i escollida per les entitats socials del municipi (Amb Ulls de Dona i Dones de Palol d'Onyar).

 

El plat d'enguany es basa en una recepta conservada oralment, que apareix documentada de de mitjans del segle XIX. Era un àpat de tardor que es menjava per dinar en dies festius especials. Un plat de carn, cuinat en terrissa a foc lent, acompanyat per ingredients de temporada.

 

Un total de cinc establiments de restauració del municipi n'oferiran la seva adaptació:

 

Els trobaràs a carretera de Girona C-250, KM 7 de Quart (972 64 79 99)

 

  • Restaurant Can Mascort: Tasta la seva versió del Plat Terrisser 2022 els dissabtes i diumenges a partir del tercer cap de setmana d'd'octubre

Els trobaràs a carretera dels Àngels S/N (972 19 00 38)

 

Els trobaràs al Local Social de Quart al carrer Tren 49, de Quart.

 

  • Bar-restaurant Ca l’Àngel: Tots els dimecres i divendres d'octubre

Els trobaràs a carretera de Girona, 3, de Quart (972 46 80 96)

 

  • Bar-restaurant l’Atuell: Tots els dissabtes a partir del 7 d'octubre

Els trobaràs a carretera de Girona, 23, de Quart (972 29 70 94)

 

Vine i tasta la versió del Plat Terrisser de cada establiment!

 

Totes les persones que tastin el Plat Terrisser podran participar en un sorteig, en el qual s’escollirà una persona guanyadora per establiment. El premi que s’endurà serà un àpat gratuït al mateix establiment.

 

Consulta més informació sobre Terra i Gastronomia 2023!