Ahir, 17 d'octubre, va tenir lloc l'acte commemoratiu del Dia Internacional del dol gestacional, perinatal i neonatal de Quart.

En l'acte, que es va dur a terme davant del cementiri municipal de Quart, hi va participar el regidor de Salut de l'Ajuntament de Quart, Josep Roura, i la regidora d'Igualtat de l'Ajuntament de Quart, Sílvia Vidal. A més, també van participar-hi representants de les entitats socials de Quart, Amb Ulls de Dona i Dones de Palol d'Onyar, així com de diverses entitats vinculades amb el Dol Perinatal com, per exemple, A contractor i Bressols.

Enguany, l'Ajuntament de Quart ha volgut refermar el compromís amb aquesta realitat, que moltes famílies pateixen en silenci. Per això, ahir es va inaugurar una placa i un mural que millorarà l'espai físic destinat al dol de les famílies, davant del cementiri municipal. 

Durant l'acte, membres de la Coral Santa Margarida de Quart, van interpretar una cançó dedicada a les famíiles que han patit i pateixen aquest tipus de dol i, posteriorment, cada persona present en l'acte va dipositar una rosa blanca al peu de la placa, en record als nadons estel.

 

Un mural creat per la il·lustradora Alba Falgarona

A la paret exterior del cementiri de Quart s'ha plasmat un mural, creat per Wäwä Illustration. La il·lustradora Alba Falgarona, la qual també ha patit aquesta pèrdua, ha dedicat cada pinzellada d'aquest mural a tots els infants que no van poder arribar a aquest món i a les seves mares, valentes i poderoses.

 

Si et vas perdre l'acte o el vols tornar a viure, fes-ho aquí