Ahir, 11 de setembre, l'Ajuntament de Quart, amb la col·laboració de diferents entitats del municipi, va commemorar la Diada nacional de Catalunya a la plaça de la Vila de Quart.

 

Més de 300 persones de totes les edats varen participar en algun moment en les diferents activitats que es varen dur a terme.

 

L'acte va començar a les 11.00 hores del matí amb la benvinguda i el parlament institucional de l'alcalde del municipi, Ferran Rodero, en el qual va destacar que la celebració de la Diada ens invita a tots a reflexionar tant en el passat històric i cultural com en el futur en el qual la inclusió, la igualtat i la llibertat són valors fonamentals: «Catalunya ha estat, és i serà un poble construït sumant sempre la diversitat, aspecte que la fa una societat més rica i més vibrant».

 

A més, també va assenyalar que Catalunya és diversa i plural, i que, per tant, en la celebració de la Diada hi caben, des del respecte, tots els punts de vista. Finalment, va emplaçar a tots els assistents a retrobar-se cada 11 de setembre per continuar commemorant aquesta data tan assenyalada «on totes les persones que ens estimem Catalunya hi capiguem, cadascú des del seu punt de vista».

 

Les Corals Santa Margarida i Cor de Cor van interpretar plegades diverses cançons commemoratives com, per exemple, El Cant de la Senyera o La Gavina, i finalitzant per l'himne nacional oficial de Catalunya, Els Segadors.

 

També hi varen participar tres infants del municipi, la Jana, l'Aina i en Quirze; els quals varen llegir dos poemes catalans commemoratius a totes les persones assistents. A més, l'entitat quartenca de teatre Q-Art i Acció varen dur a terme una breu representació també sobre l'11 de setembre. L'acte va ser moderat per la periodista Isabel Juanola.

 

A continuació, es va fer una breu pausa amb un petit piscolabis amb la col·laboració de Quart de Festa, la comissió de festes de Quart i, finalment, es va dur a terme una ballada de sardanes i un taller infantil de fang. Aquesta última activitat, titulada "Senyera de fang", es va poder realitzar gràcies a la col·laboració de l'Associació de Terrissaires de Quart. En ella els infants varen poder crear una senyera amb fang i, posteriorment, pintar-la amb els seus colors: el groc i el vermell.

 

Des de l'Ajuntament de Quart volem agrair a totes les persones i representants d'entitats que es varen apropar a la plaça de la vila per participar en les activitats i a totes les entitats que hi varen col·laborar.

 

Desitgem que tinguéssiu una bona Diada!