Dimarts al matí, l’Ajuntament de Quart va dur a terme un homenatge a Francesc Picart, instrumentista de tenora de cobla que des del 1990 du a terme el programa La Principal de Quart de Ràdio Quart (IQuartFM 101.0).

Picart, que al llarg de la seva vida ha dut a terme diverses actuacions amb cobles de sardana, entre les quals La Principal de Girona, ha rebut una placa commemorativa en motiu dels seus 1.500 programes en aquesta ràdio municipal.

L’alcalde de Quart, Ferran Rodero, va fer entrega d’aquesta placa en agraïment pel seu compromís amb Ràdio Quart i la seva estima per les tradicions catalanes, principalment la sardana.

Ferran Rodero ha assenyalat que «estem molt agraïts que una personalitat tan destacada en el món de la sardana com és Francesc Picart hagi dirigit i presentat durant 1.500 setmanes seguides aquest programa dedicat a la sardana en la nostra ràdio municipal. Un espai que ja és el més veterà de l’emissora i que, segurament, deu ser el més veterà del país dedicat a aquesta dansa. Per això, hem volgut atorgar-li aquesta placa commemorativa en reconeixement a la seva valuosa aportació».

L’any 2014, Picart ja va rebre el Premi a la Promoció i Difusió de Barcelona Capital de la Sardana en reconeixement als seus 1.000 primers programes radiofònics.

El programa s’emetia setmanalment els dissabtes a les 13.00 hores i els diumenges 9.00 hores i, a partir d’ara l’horari dels dissabtes es modificarà a les 12.00 hores.

 

A més, l'Ajuntament de Quart està cercant persones de totes les edats que vulguin aprendre a ballar sardanes.

 

Es necessita un mínim d'assistents per poder-ne crear un grup.

 

Anima't a aprendre aquesta dansa tradicional catalana i incriu-te aquí