• Després de l'èxit aconseguit en la segona edició del novembre passat, la Festa del Fang 2024 s'avança a maig per a la seva tercera edició.
  • Una de les novetats d'aquesta tercera edició és l'expansió de les activitats durant tot el mes de maig, gràcies a la col·laboració entre l'Ajuntament de Quart, l'Associació de Terrissers Artesans de Quart i el Consorci de les Gavarres.
  • La Festa del Fang va néixer el 2018 amb l'objectiu de posar en relleu el món de la terrissa. Després de cinc anys sense dur-se a terme, el nou equip de govern la va reprendre el 2023

 

Després de l'èxit aconseguit en la segona edició, celebrada al mes de novembre passat, la Festa del Fang de Quart 2024 canvia les dates i s’avança a aquest mes de maig. Aquesta nova edició, impulsada per l'Ajuntament de Quart i l'Associació de Terrissers Artesans de Quart per posar en valor el món de la terrissa, arriba amb un programa ampliat i noves activitats per a la seva tercera celebració.

Com a novetat, la Festa del fang es complementarà amb tot un mes d’activitats al voltant de la terrissa i que s’emmarca dins el cicle “Artesania de la terra”. Aquesta ampliació ha estat possible gràcies a l'esforç conjunt de l'Ajuntament de Quart, l'Associació de Terrissers Artesans de Quart i el Consorci de les Gavarres de la Diputació de Girona.

Fruit d’aquestes novetats, la tercera edició de la Festa del Fang comptarà amb una major diversitat d'activitats i esdevindrà una oportunitat única per explorar i conèixer més a fons el món de la terrissa.

 

Programació del Mes del Fang 2024

El Museu de la Terrissa de Quart esdevindrà la seu de les activitats d’aquest mes.

Durant tots els dissabtes de maig es duran a terme activitats que faran descobrir el món terrisser.

 

Dissabte 4 de maig

Visita a l’obrador Bonadona Terrissers i degustació de vins naturals.

Horari: de 10.00h a 13.00h

Preu: 5€

Visita a l’únic obrador del municipi que encara elabora peces de ceràmica negra. Tast de vins elaborats a Quart, madurats en àmfores d’aquest mateix obrador. La degustació de vins naturals es farà de la mà del seu productor al Museu de la Terrissa.

 

Dissabte 11 de maig:

Taller de motlles

Horari: de 10.30h a 14.00h

Preu: gratuït

A partir de la tècnica d’emmotllat, els assistents aprendran com reproduir una peça de ceràmica

 

Dissabte 18 de maig:

La Nit dels museus al Museu de la Terrissa de Quart.

Horari: 18.00h a 20.30h

Preu: 5€

Per celebrar la nit dels museus, durant tot el dia tindrà lloc una cuita al forn del museu oberta a tothom. A la tarda es durà a terme un tast de vins naturals madurats amb cossis de ceràmica negra de Quart i al vespre es visitarà el Museu de la Terrissa acompanyats per un terrisser.

 

Dissabte 25 de maig:

Festa del fang

Horari: a partir de les 16.00h

Preu: gratuït

Durant la tarda, els terrissers duran a terme diferents tallers per a totes les edats vinculats al fang (activitats gratuïtes i sense inscripció). Al final de la jornada es durà a terme l’obertura del forn del museu.

 

Excepte la festa del fang del dia 25 de maig, la resta d’activitats requereixen d’inscripció prèvia enviant un correu a amarin@gavarres.cat o trucant al 972 643 695.   

 

Inicis de la Festa del Fang

La Festa del Fang es va crear l'any 2018 amb l'objectiu de destacar i celebrar el món de la terrissa, posant èmfasi en els 700 anys d’història artesanals del municipi. Després d'un període d'inactivitat de cinc anys, el nou equip de govern de Quart va decidir reprendre la festa el 2023, donant lloc a una segona edició que va ser un èxit de participació en les seves dues jornades: l’11 de novembre i el 16 de desembre del 2023.

La Festa del Fang 2024 promet ser una celebració vibrant i educativa, plena de tallers, exposicions, i activitats per a tot tipus de públic. Amb la participació de terrissers i entitats del municipi, aquesta festa esdevé una ocasió única per gaudir del patrimoni cultural i artístic de Quart.

 

Mentrestant, recorda com va ser l'edició 2023!