Des de l’Ajuntament de Quart, juntament amb la Comissió de Festes del municipi, Quart de Festa; volem explicar els fets succeïts durant el Quartnestoltes, la festa del carnestoltes de Quart, celebrat el passat 24 de febrer, arran dels comentaris que ens han fet arribar diversos veïns i veïnes del municipi:

 

  • A continuació de la rua del Quartnestoltes es va celebrar el sopar popular i el ball, previst com és de costum en la programació de la celebració del carnestoltes.
  • Volem remarcar que no vàrem organitzar cap festa dirigida a joves, sinó que va ser la festa popular de cada any. Creiem que el renom del DJ contractat i la tipologia de música que posa, va ser el que va portar als i les joves a escollir Quart com a opció per sortir el dissabte a la nit.
  • Amb l’objectiu de garantir al màxim la seguretat dels veïns i les veïnes, es varen contractar per al Quartnestoltes:
    • 1 ambulància que, va ser-hi present tota la rua
    • 2 controladors d'accés per a la festa
    • 1 vigilant de seguretat pel sopar i el ball, que van ser-hi presents degudament equipats i identificats a la seva roba de treball
  • Juntament amb ells, des de l'organització, hi varen ser presents 10 persones amb armilles reflectants (i degudament identificades amb el logotip corresponent), per a una identificació ràpida dels membres de l'organització.
  • El divendres des d'Alcaldia es va parlar amb els Mossos d'Esquadra per avisar de la festa de Quartnestoltes i demanar així una major presència d'efectius, especialment a les hores del sopar i el ball. Els Mossos s’hi varen presentar als voltants de les 20:30 hores.
  • La patrulla dels Mossos d'Esquadra va estar a Quart gran part de la nit per controlar la gent que es quedava a fora del Local Social, la qual era la que ocasionava els desperfectes i els sorolls.
  • Referent a la venda d'alcohol, tant a caixa com a barra es va demanar el DNI a totes les persones de les quals es dubtava de la seva edat (i només en format físic, no s'acceptaven versions digitals). I així es va procedir durant tota la nit.
  • A l'accés al recinte , es varen requisar totes les ampolles detectades per impedir-ne l'entrada i es convidava la persona a sortir de l’equipament.
  • Es va expulsar de la festa a diverses persones que havien començat alguna baralla o dut a terme algun robatori (com és el cas de telèfons mòbils). En els casos de necessitat, es va avisar als Mossos d'Esquadra, així com a l’ambulància, per garantir el benestar de totes i tots.

 

Des de l'Ajuntament de Quart i Quart de Festa volem reiterar la nostra repulsa cap a aquestes accions i actituds tan incíviques i, òbviament, delictives.

Tant l’ajuntament com la comissió treballem per oferir activitats festives per a la gent del poble, sempre amb l'objectiu de què transcorrin amb la màxima seguretat dins dels equipaments municipals.

De segur que aquestes experiències ens ajudaran a millorar la programació de les següents activitats, esperant que tots els veïns i les veïnes de Quart puguin gaudir de les futures festes populars, sense que aquestes els ocasionin problemes de soroll o disturbis.

 

Demanem disculpes a totes aquelles veïnes i veïns que, per les aglomeracions al carrer, poguessin haver sofert algun tipus de molèstia.