La modificació de l'ordenança fiscal 10, de taxes per a la prestació de gestió de residus, aprovada provisionalment en la sessió plenària del passat 10 de novembre del 2023, també s'ha modificat el servei de recollida de la poda al terme municipal de Quart.

 

El servei de la poda és un servei que paguen tots els veïns i veïnes de Quart, indistintament que es faci servir o no.

 

Amb l'objectiu de racionalitzar l'ús d'aquest servei que l’Ajuntament ofereix dins de la recollida de residus del municipi, s'ha modificat el servei atès que:

  • Del total de gent que ha demanat el servei de poda l'any 2023, el 88% l'han utilitzat menys de 6 vegades
  • Aquest servei implica un elevat cost, tant en el transport com en la gestió dels residus, i impacte directament en la taxa d'escombraries de tothom. Des de l'Ajuntament de Quart entenem que cal una racionalització i un bon ús del servei per part de tots i totes.

 

Per tant, a partir d'aquest 2024, el servei de la poda es fixarà en un màxim de 6 bigbags a l’any i habitatge.

 

El servei es farà:

  • D'octubre a maig, setmanalment els dimarts
  • De juny a setembre, quinzenalment.

 

Així mateix:

  • Cal treure el sac a partir de les 8.00 hores del matí i al llarg del dia es passarà a recollir.
  • Per la recollida a domicili de poda cal anar a buscar prèviament un sac de ràfia de 1000 litres a l’oficina del Porta a Porta (local de l’Estació) i quan estigui ple es pot sol·licitar la seva recollida trucant a l’Ajuntament de Quart (972 46 91 71)

 

Per poder garantir el bon funcionament del servei i atendre totes les sol·licituds a partir d'ara, cal demanar la recollida abans del divendres de la setmana anterior.

 

L’habitatge que tingui necessitat de més de 6 sacs de poda l’any, podrà portar les restes directament a la deixalleria de Quart o demanar la seva recollida a través del Consell Comarcal pagant preu públic establert per ordenança comarcal. El preu d’un servei de buidatge és de 35 €/big-bag (d’1 m3).

 

Per sol·licitar la recollida extra de big bag de poda al Consell Comarcal, s’ha de sol·licitar a través del següent formulari.

 

El pagament es pot fer a través de la línia oberta o amb el codi de barres a l’entitat bancària de referència. Un cop realitzat el pagament cal enviar o portar el comprovant a l’Ajuntament de Quart (ajuntament@quart.cat) i apuntar-se a la pròxima recollida del servei de poda al municipi.

 

 

Podeu consultar l'ordenança fiscal 10 aquí