Per tercer any consecutiu l'Ajuntament de Quart celebrarà les jornades «Terra de dones», les quals s’impulsen des de la regidoria de Feminisme i Igualtat per tal de reivindicar el talent femení del municipi de Quart i, alhora, fomentar els valors de la igualtat.

 

Aquest projecte es du a terme aprofitant la commemoració del dia 8 de març (8M), Dia Internacional de les Dones, i pretén donar visibilitat a les dones del municipi des de diferents àmbits professionals: esportiu, cultural, artístic, tecnològic...

A més, la programació continuarà sent dirigida a tots els públics, amb algunes activitats concretes per al públic infantil i juvenil de Quart, amb l'objectiu d'impulsar els valors de la igualtat des dels més petits i petites. 

 

La programació, que tindrà com a tret de sortida el mateix 8 de març, Dia Internacional de les Dones, comptarà amb 14 activitats, el doble que en la segona edició.

 

Totes elles estan obertes al públic amb accés lliure. Tanmateix, en algunes cal inscripció prèvia.

 

Donació de sang organitzada amb la col·laboració del Banc de Sang i Teixits i l'Associació de Donants de Sang de Girona que col·laborarà amb la difusió del projecte Terra de Dones 2024.

 

Inaugurem Terra de Dones 2024 amb un sopar de germanor organitzat entre l'Associació Amb Ulls de Dona, Dones de Palol d'Onyar i l'Ajuntament  de Quart. Soparem plegades per a commemorar aquesta data tan especial. Cal que t'enduguis el sopar, tot allò que necessitis per menjar-te'l i moltes ganes de passar-ho bé!

Inscriu-te aquí

 

El dissabte 9 de març es durà a terme l'acte institucional de commemoració del 8M, Dia Internacional de les Dones, amb la presència de l'alcalde del municipi, Ferran Rodero, i la regidora de Feminisme i Igualtat, Elisabet Ribalta. Es llegirà el manifest oficial, es duran a terme les actuacions del quintet quartenc Cor de Cor, l'artista quartenca Kathy Evoghli i la poetessa Gisela Fernández. A continuació, s'inaugurarà l'exposició «Quart en femení» amb la presentació de les artistes quartenques participants.

 

Durant els tres primers caps de setmana de març, la sala d'exposicions del Museu de la Terrissa de Quart obrirà les seves portes al públic per veure aquesta exposició creada amb el talent femení quartenc. Set dones del municipi de diversos àmbits artístics s'han unit per crear aquesta exposició en la qual mostraran la seva peça més especial. S'hi podrà accedir durant l'horari del museu: dissabtes de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 20.00 hores i diumenges de 10.00 a 14.00 hores.

 

Xerrada sobre la violència de gènere en les famílies a càrrec del SIAD Gironès-Salt.

 

Sessió oberta a tothom sobre defensa personal feminista a càrrec de la tallerista del curs regular de Quart, Yolanda de Nakrob Muay Thai. A partir de 12 anys!

Cal inscripció prèvia aquí

 

Sònia Toral, del Club Ball Esportiu Quart, obre les portes de les seves sessions perquè hi accedeixis a provar-les. Hi podràs venir lliurement. Això sí, porta un detallet de color lila a la roba, perquè hi commemorem el 8M!

Dilluns 11 de març Strong, 19.30 a 20.30 hores al Local Social de Quart
Dimarts 12 i Dijous 14 de març Zumba, 20.30 a 21.30 hores al gimnàs del pavelló
Dimecres 13 de març Jumping, 19.30 a 20.00 hores al gimnàs del pavelló

 

Durant aquesta sessió de la Tarda Jove es durà a terme una dinàmica especial sobre la igualtat gènere per als i les joves del municipi de Quart.

 

En el taller de ciència per a infants de 7 a 12 anys, a càrrec d'ENGINY-era, donaran a conèixer les dones més pioneres i rellevants en la medicina i la infermeria.

Inscriu-te aquí

 

Taller d'Artteràpia dirigida a famílies amb infants a partir de 3 anys d'edats a càrrec de l'artista Irina Rosès, tallerista del taller regular d'Artteràpia per a gent gran del municipi. Places limitades!

Inscriu-te aquí

 

Passejada literària de 4,5km pel municipi de Quart organitzada per l'Associació Excursionista de Quart amb la col·laboració de les escriptores quartenques Mercè Saurina i Ariadna Ribas.

 

Masterclass de Zumba i Jumping a càrrec de Sónia Toral del Club Esportiu Quart.

 

Presentació del llibre «Ànimes bessones» de l'escriptora quartenca Ariadna Ribas.

 

Vine a veure en família la pel·lícula «Raya y el último dragón».