El Banc de Sang ha organitzat, amb la col·laboració de l'Associació de Donants de Sang de Girona i l'Ajuntament de Quart, una nova donació de sang al municipi.

 

El pròxim 7 de març toca donar sang a Quart, toca rebre vida!

 

La donació tindrà lloc a la Biblioteca Miquel Pairolí de Quart de 16.00 a 21.00 hores.

 

Des del web donarsang.gencat.cat es pot reservar cita per donar sang.

 

A més, tots els menors de 40 anys, podran apuntar-se al Registre de Donants de Moll d’Os a través d’una mostra de sang. Per fer-ho, només és necessari avisar a l’equip professional del Banc de Sang que hi hagi a la campanya.

 

El passat 2023, es varen dur a terme 3 donacions de sang. amb un total de 264 donacions de sang.

 

 

 

L'evolució de les donacions ha anat en augment, amb una lleugera disminució en l'època de l'estiu.

 

 

A més, es sol mantenir força partitat entre el nombre d'homes i de dones: en tot el 2023 hi han participat 164 homes i 163 dones. Però, pel que fa a les edats, es veu una clara participació principal de les persones de 35 a 54 anys. Les franges d'edat que menys hi participen són les de més de 65 anys i les de 18 a 24 anys.

Cal que més joves s’hi registrin per augmentar les possibilitats de trasplantament de pacients amb leucèmia. Cada any, 5.000 persones són diagnosticades amb aquesta malaltia a l’Estat espanyol, i el trasplantament de medul·la òssia és l’única esperança per a molts afectats de leucèmia i altres malalties de la sang.

 

Pel que fa als grups sanguinis de les donacions rebudes, predomien les donacions d'A i 0 Positiu, amb 236 donacions. Els més minoritaris són el B negatiu, amb 2 i l'AB Negatiu, que no n'ha tingut cap.

 

 

Sota el lema “Toca donar sang, toca rebre vida”, el teu gest salva moltes vides, recordem que els pacients continuen necessitant sang per als seus tractaments.

 

A més, l'alumnat de 6è de la escola Santa Margarida han treballat a l'aula els valors de la donació i la solidaritat, i han confeccionat un obsequi per cada donant!

I, també, a tothom que vulgui venir a donar, els regalarem un punt de llibre de Terra de Dones, el projecte que busca posar en relleu el talent femení quartenc, amb tota la seva programació.

 

T'hi esperem!

 

 

 

Si vens a donar, recorda que has de portar un document identificatiu oficial i no venir en dejú!

 

#donasang