Vols participar tu també en el mes de la terrissa i gastronomia cuinant el plat terrisser a casa?

Et proposem:

  • Fer la recepta a casa
  • Penjar la foto del resultat final a Instagram amb el hashtag #platterrisser2021

Podràs guanyar una barbacoa portàtil de terrissa, projecte guanyador Talent Creatiu i Empresa 2019, creat per l'Irene Segarra.

Esperem la teva foto!

 

I si el que vols és tastar-lo, descobreix aquí els restaurants del municipi on el pots trobar!

 

RECEPTA DEL PLAT TERRISSER 2021

Ingredients per 6 persones:

  • 1 Pollastre d’uns 2 quilos a octaus
  • El fetge del pollastre
  • 3 cebes grans de Figueres.
  • 6 grans d’all
  • 1 raig de vi ranci.
  • 1 branca de julivert
  • 1 branca de menta fresca
  • 1/4 canó de canyella.
  • 1 pessic de nou moscada
  • 2 claus d’espècie
  • Olives
  • Xocolata
  • Oli
  • Llard
  • Sal i pebre

Elaboració:

Salpebrem el pollastre i el fetge, i els fregim en una cassola de fang o de ferro colat, amb oli i una mica de llard. Hi posarem tres grans d’all a fregir amb la seva pela i els retirarem quan comencin a ser rossos i els pelarem. També retirarem el fetge. Ho reservem a part.

Quan estigui el pollastre daurat, i sense treure’l,  afegim a la cassola les cebes de Figueres tallades a quarts i la resta d’alls sense pelar i  deixem coure durant uns 20 minuts a foc mitjà i amb la cassola sense tapar per tal que la ceba es cogui i caramel·litzi, tot remenant de manera constant. 

Quan la ceba comenci a estar caramel·litzada, afegim a la cassola les olives, la menta, la canyella, el pessic de nou moscada, el clau i finalment el vi ranci. Tapem de seguida i ho deixem coure 15 minuts a foc molt lent. Quan hagi fet una mica de suc del rostit, ho destapem (O tapat si volem un rostit amb més suc) i ho continuem coent durant 25 minuts. Ho anem remenant de tant en tant.

Afegim la picada que farem trinxant en un morter, amb una mica de suc del rostit, els alls, el fetge que hem fregit al principi i el pa torrat. Ho aixafem tot barrejant-ho i ho aboquem a la cassola. En aquest moment, també afegim la xocolata, que s’anirà desfent amb la temperatura del rostit. Ho deixem coure tot 5 minuts més, remenant amb tacte per a no desfer el rostit, apaguem el foc i deixem reposar el rostit fins l’endemà.