Des d'avui i fins al 29 de març, l'Ajuntament de Quart celebrarà la segona edició de les jornades «Terra de dones», les quals s’impulsen des de les àrees d’Igualtat i Identitat Cultural per tal de reivindicar el talent de les dones del municipi de Quart. Aprofitant la commemoració del dia 8 de març (8M), Dia Internacional de les Dones, es pretén donar visibilitat a les dones del municipi de diferents àmbits professionals, enguany principalment dedicat al món de la tecnologia i la cultura.

A més, algunes de les activitats principals aniran dirigides al públic infantil i jove de Quart, per impulsar els valors de la igualtat des dels més petits i petites. 

Enguany, s’han organitzat 7 activitats gratuïtes amb un programa que tindrà com a tret de sortida avui, dijous 2 de març, a les 19.30 hores:

 

Acte organitzat per l'entitat de dones de Quart, Amb Ulls de Dona, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Quart. "Quan cridem els nostres noms" és una guia per l'autoconsciència i la resliència feminista escrita per l'escriptora Alba Alfageme.

 

Per potenciar la prevenció de la violència de gènere, és important fer-ho des de ben petits. Per aquest motiu, la companyia de teatre La Minúscula, ha preparat un conte especial per a infants de 0 a 3 anys perquè coneguin la importància de veure’ns tots iguals, respectar i valorar la diferència, reflexionar sobre algunes actituds adquirides que podem millorar i gaudir de la diversitat.que tracta el tema del respecte per a la diversitat.

 

Acte commemoratiu del Dia Internacional de la Dona. Comptarà amb la benvinguda de l'alcalde, Carles Gutiérrez, i la regidora d'Acció Social, Cooperació i Igualtat, Sílvia Vidal, la lectura de la Declaració institucional del 8 de març de 2023 del Departament d'Igualtat de la Generalitat de Catalunya, amb la participació de les entitats socials del municipi, l'actuació del quartet quartenc Cor de Cor, una coral formada per dones del municipi, acompanyades del pianista Joan Sadurní, i un petit piscolabis al finalitzar l'acte.

 

Els dissabtes 11, 18 i 25 de març es durà a terme un taller que combina costura i tecnologia, dedicat als i les joves de 12 a 16 anys. Al llarg de 3 sessions els i les participants podran dissenyar la seva pròpia creació (bossa, estoig, peça senzilla de roba...) dissenyant el patró, cosint la peça i afegint-hi els elements tecnològics. A més, s'oferirà berenar a tots i a totes les participants! Per participar en aquesta activitat, és necessari fer inscripció prèvia al web de l’Ajuntament de Quart.

 

El Consorci de les Gavarres de la Diputació de Girona ha organitzat una hora del conte, a càrrec d'Olga Cercós, perquè els infants del municipi descobreixin aquests relats que combinen imaginació, història i territori. Per participar en aquesta activitat, és necessari fer inscripció prèvia al web del Consorci de les Gavarres.

 

Els infants des de 1er fins a 6è de Primària de Quart podran gaudir també de dos tallers presencials d’una hora i mitja sobre les disciplines STE(A)M (ciència, tecnologia, enginyeria, arquitectura, Art i Matemàtiques), trencant amb els estereotips de gènere. Per participar en aquesta activitat, és necessari fer inscripció prèvia al web de l’Ajuntament de Quart.

 

La clausura de «Terra de dones» serà el pròxim dimecres 29 de març a la tarda amb la presentació del llibre "Terra i dona", un catàleg amb l'exposició de ceràmica que es va dur a terme el 2020 però que es va veure suspesa a causa de l'aparició de la pandèmia de la COVID-19 i altres intervencions de dones rellevants del municipi. Es regalarà un exemplar de llibre a cada una de les persones assistents!