Aquest mes de març el municipi de Quart estrena el nou parc de cal·listènia, el qual està situat al nucli de Palol d’Onyar. L’Ajuntament de Quart ha instal·lat aquest gimnàs de carrer, el qual consta de sis aparells de cal·listènia i sorgeix d’una iniciativa presentada i votada pels veïns i les veïnes del municipi a través de l’aplicació mòbil municipal, el Wetown.

La instal·lació d’aquest circuit de street workout (entrenament de carrer) té com a objectiu oferir als i les joves del municipi un espai d’entrenament físic i mental que fomenti els valors positius i saludables de l’esport.

L’alcalde de Quart, Carles Gutiérrez, ha assenyalat que «es tracta d’una instal·lació que ja feia temps que volíem dur a terme i que la ciutadania també ens demanava. Finalment, aquest 2023 ho hem pogut fer realitat». Així mateix, ha destacat que «era important oferir al jovent del poble un espai on poder-se trobar per realitzar esport físic. Ara ho podran fer a l’aire lliure i envoltats d’un agradable entorn natural».

Futurament, quan es comenci a desenvolupar el projecte de la llera del Celrè, també  es te previst crear un parc de cal·listènia al nucli de Quart, integrat en la natura i emmarcat dins d’aquest projecte.

 

Sis aparells de cal·listènia per desenvolupar l’agilitat, la força física i la flexibilitat

El parc de cal·listènia de Quart consta de sis aparells a través dels quals es pot treballar tota la musculatura del cos, posant especial èmfasi en els braços, l’abdomen, els glutis i les cames, per desenvolupar l’agilitat, la força física i la flexibilitat.

Tots ells són aptes per a persones adultes i adolescents amb una alçada superior a 1,40 metres i es troben certificats d’acord amb la norma europea d’equips fixos d’entrenament físic instal·lats a l’aire lliure, EN 16630.

A més, al parc s’hi troba instal·lat un cartell amb un codi QR gràcies al qual els seus usuaris i usuàries es poden descarregar al seu telèfon mòbil, informació sobre els diferents aparells, exercicis que s’hi poden realitzar i accedir a diverses rutines d’entrenament segons el nivell de cada usuari o usuària: inicial, mitjà i alt.

En concret, els aparells que s’hi pot trobar són:

  • Barres paral·leles inclinades: especialment dissenyades per a persones amb mobilitat reduïda, per treballar les espatlles, els tríceps i els avantbraços
  • Banc d’abdominals: s’hi poden realitzar exercicis de flexions
  • Barres paral·leles triples: per entrenar bíceps, tríceps, pectorals i oblics de l’abdomen
  • Triple barra de flexions: s’hi poden realitzar exercicis de flexions de braç
  • Poltre doble: per treballar espatlles, tríceps i avantbraços
  • Joc de bastons: per posar en pràctica l’equilibri de braç i cama oposats
  • Conjunt workout: per a realitzar-hi múltiples exercicis diferents

Cal que cada usuari o usuària del parc adapti els exercicis a la seva capacitat física i destresa, i deixar d’utilitzar-lo quan senti dolor o fatiga. Es recomana dur a terme un escalfament abans de realitzar exercici i estiraments, un cop s’hagi finalitzat. A més, es recomana no fer ús dels aparells si hi ha alguna contraindicació mèdica.