Avui comença la Setmana Europea de la Mobilitat, un esdeveniment que promou hàbits de mobilitat sostenibles, segurs i saludables, com són, entre d'altres, l'ús de les bicicletes, el transport públic o els desplaçaments a peu. L'Ajuntament de Quart s'ha adherit, un any més, a aquesta celebració que té com a objectiu final arribar a un model de mobilitat menys contaminant i més respectuós amb el medi ambient.

El lema d'aquest 2022, "Combina i mou-te!", vol destacar la intermodalitat, és a dir, la combinació de diferents modes de transport, amb el propòsit de millorar el temps de desplaçament i reduir les emissions de contaminants.

Per això, durant la Setmana, del 16 al 22 de setembre, el consistori ha organitzat un sorteig a Instagram amb la col·laboració del Consultori de Quart, el qual forma part de l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Cassà de la Selva, que pretén incentivar la intermodalitat. El premi consistirà en una panera de productes vegetals de proximitat.

 

En què consisteix el sorteig?

Els participants hauran de fer-se una fotografia utilitzant un mitjà de transport sostenible, com, per exemple, a peu, corrents, amb bicicleta o amb patinet; i:

 

  1. Penjar-la a l'Instagram (entre el 16 i el 22 de setembre, inclòs)
  2. Posar-hi el hashtag #SEMQuart22
  3. Atenció: si el perfil és privat s'ha d'enviar una captura de pantalla per missatge privat (Instagram: @ajuntament_quart) o bé per correu electrònic a comunicacio@quart.cat!

 

El 8 d'octubre, taller amb Quart de Volta

A més, també s'ha organitzat l'activitat «Fem la ITB: inspecció tècnica de bicicletes» a càrrec de l'associació quartenca Quart de Volta. El dissabte 8 d'octubre, de 9.00 a 12.00 hores, l'entitat realitzarà gratuïtament un taller de posada a punt de bicicletes: inflar i canviar rodes, engreixar la cadena, revisar els frens i altres engranatges o adequar-ne les mides, entre d'altres.

 

Descobreix més informació sobre la Setmana Europea de la Mobilitat aquí.