Des de principis d'any, l'Ajuntament de Quart ha dut a terme diverses actuacions als patis de les dues escoles del municipi, Escola Santa Margarida i Escola Nou de Quart, amb l'objectiu d'adequar-los i millorar-los perquè els infants del municipi hi puguin accedir adequadament i gaudir de les seves estones d'esbarjo.

Per una banda, a l'Escola Santa Margarida, s'ha millorat l'accessibilitat a l'edifici i s'ha arranjat el paviment amb la finalitat d'evitar els bassals en dies de pluja. D'aquesta manera, s'ha facilitat les entrades i sortides del centre, especialment a les persones amb discapacitats físiques. A més, s'ha afegit una pèrgola al pati infantil, que acull l'alumnat de P3 a P5, perquè els infants més petits es puguin protegir a les hores de sol. Pròximament, s'hi instal·larà la nova tanca perimetral, homologada i que requereix menor manteniment que l'anterior.

I, per altra banda, a l'Escola Nou de Quart s'ha pavimentat el passadís d'accés al lavabo exterior, que en temps de pluja també s'ocasionen incidències a causa de les aigües pluvials i la terra de la zona. D'aquesta manera s'evitarà que entri fang dins de l'escola. A més, també s'ha creat una rampa d'accés adaptada als lavabos exteriors del centre i s'està adequant la zona de selecció de residus.

 

Modificacions anteriors

Durant els primers mesos del curs escolar 2021-2022 es varen executar diverses actuacions a les zones exteriors de les dues escoles quartenques.

A l'Escola Santa Margarida, es va millorar drenatge de les aigües pluvials i la millora del pati infantil per evitar les acumulacions d'aigües que es produïen en diversos punts a causa de les pluges. A més, al pati infantil, es va crear un sorrer de sorra de platja per al joc dels infants.

I a l'Escola Nou de Quart l'actuació es va dur a terme, conjuntament amb el centre escolar i l'Associació de famílies d'alumnes (AFA), la instal·lació de dues estructures de joc per l'alumnat. L'AFA i l'Escola es van fer càrrec de l'adquisició i la instal·lació de les estructures i l'Ajuntament va executar l'obra civil per a poder fer possible.