El principal objectiu d’aquest model és incrementar la recollida selectiva del 42,96% (assolit al 2020) fins al 80%. A més, amb aquest sistema també es podran implementar unes taxes més justes en funció de la gestió responsable dels residus a cada llar. Aquesta modificació de taxes no es farà fins d’aquí un any com a mínim, un cop es tinguin prou dades per poder-ne establir un sistema ajustat a la realitat del municipi.

Els dies 7 i 9 de febrer van tenir lloc les xerrades informatives sobre el model porta a porta (PaP) al terme municipal de Quart. Amdues van estar organitzades pel Consell Comarcal del Gironès, el qual té delegada la gestió de residus del municipi, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Quart. Durant aquestes xerrades es va donar tota la informació sobre la recollida al nostre municipi:

 

Els cubells

Entre el kit que es farà entrega a tots els veïns i veïnes del municipi hi ha 3 cubells, els quals tenen un xip que identificarà la llar de la qual pertanyen:

  • Un cubell de restes orgàniques de 20 litres . Amb aquest també s’entregarà un petit cubell de restes orgàniques de 7 litres, per facilitar l’ompliment del cubell de 20 litres. Aquest cubell és airejat i evita les males olors. A més, amb ell es facilitarà un paquet de bosses orgàniques per poder-lo omplir.
  • Un cubell de resta de 20 litres . Els elements a llençar es poden posar dins d’una bossa qualsevol.
  • Un cubell multiproducte de 40 litres per a paper, vidre i envasos lleugers. Els envasos lleugers es podran posar dins del cubell amb una bossa de plàstic. El vidre i el paper s’han de dipositar sense bossa. El vidre s’ha de posar sense taps ni tapes.

Així mateix, també es donaran adhesius per les restes de tèxtil sanitari (productes sanitaris, bolquers, femtes d’animal...), les quals es podran treure de casa cada dia que hi hagi recollida de residus. Només s’han d’introduir dins d’una mateixa bossa i identificar-la amb un d’aquests adhesius.

Les restes de jardineria no llenyoses es reculliran juntament amb la fracció d’orgànica, sempre que el volum no superi els 80 litres, i sense bossa de plàstic. Si el volum és més gran, es pot dur a la deixalleria o demanar una recollida a domicili.

 

La recollida

El calendari de recollida serà els dimarts, els dijous, els divendres i els diumenges, per tant, els dilluns, els dimecres i els dissabtes no n’hi haurà. Aquests dies es recollirà:

  • Dimarts: orgànica i paper i cartró
  • Dijous: orgànica i envasos lleugers
  • Divendres resta (cada 15 dies) i vidre (Cada 15 dies). Per tant, els divendres es recollirà una setmana sí, i una altra setmana no
  • Diumenge: Orgànica i envasos lleugers

Amb el kit que es donarà també hi haurà un imán amb el calendari de recollida, per poder-lo penjar i tenir-lo present.

Els cubells que toquin cada dia s’hauran de treure a la porta de 20 a 22 hores. El servei de recollida passarà a partir de les 22 hores. Si no s’ha fet bé la recollida selectiva, aquests no es reculliran i hi enganxaran una etiqueta informant-ne el motiu. En cas que no hagueu pogut treure els residus seguint el calendari podeu anar a la deixalleria.

A la deixalleria també s’hi podran dur els voluminosos o bé sol·licitar-ne la recollida a domicili, com s’ha realitzat fins ara, cada dimecres. Per a sol·licitar-ho només s’ha de trucar a les oficines de l’Ajuntament en horari d’atenció al públic (972 46 91 71) o per l’aplicació del Gironès Recicla.

Dins del municipi també hi hauran els armaris tancats amb clau per la recollida de residus d’alguns habitatges disseminats i una àrea tancada amb lauer identificatiu d’accès situada a la plaça on es situa el mercat dels diumenges. Al recollir el kit s’informarà a les llars que utilitzaran algun d’aquests dos sistemes.

 

Els kits

Els kits es podran recollir del 15 al 22 de febrer al local de l’Estació (c/Tren, 56), de 10 a 13 hores i de 16 a 19 hores, excepte el 19 i el 22 de febrer que s’obrirà de 10 a 13 hores (els diumenges romandrà tancat). Al recollir el kit s’ha de lliurar complimentada la butlleta que hi ha a les cartes que han arribat a totes les llars del municipi. Si no s’ha rebut la carta amb la butlleta, es facilitarà a la mateixa Oficina del Porta a Porta.

 

L’inici del porta a porta

A partir de l’1 de març començarà la recollida porta a porta i es retiraran tots els contenidors de la via pública, a excepció dels residus tèxtis, oli i piles els contenidors dels quals es reubicaran. Per a qualsevol dubte que pugui sorgir s’ha habilitat l’Oficina del Porta a Porta permanent al local de l’Estació de Quart els dimarts de 16 a 20 hores i els divendres de 9 a 14 hores, on un tècnic del Consell Comercal els resoldrà. L’Oficina s’obrirà a partir de l’1 de març.

Les comunitats de veïns i veïnes i les llars que tinguin una necessitat especial, ho podran comentar a l’Oficina del Porta a Porta i se’ls buscarà una solució personalitzada.

A més, en breu també s’obrirà la nova deixalleria municipial de Quart, la qual estarà ubicada al Polígon Industrial Pla de l’Illa i el seu horari d’obertura serà les tardes de dilluns a divendres (de 15 a 19 hores) i els dissabtes al matí (de 10 a 14 hores).

Per més informació us podeu posar en contacte amb el Gironès Recicla a info@elgironesrecicla.cat, o consultar l’espai web: 

https://www.elgironesrecicla.cat/municipis/quart/ .

 

Resum d'algunts dels punts més rellevants de les xerrades:

 

 

 

Descarregueu-vos aquí la presentació de les dues xerrades informatives:

 

 

Si necessiteu recuperar el fulletó adjunt a les cartes rebudes a les llars, feu-ho aquí:

 

 

 

#Quartrecicla