Dilluns al vespre, el saló de plens de l’Ajuntament de Quart va acollir la celebració de la sessió plenària ordinària del mes de gener. Entre els diversos punts tractats, el plenari va aprovar, per unanimitat, dos punts de l’ordre del dia que suposaran la millora de l’enllumenat públic del municipi de Quart.

Un total de 325.977,04 € seran destinats a la instal·lació d’enllumenat a la Via Verda de Girona i a la renovació de l’enllumenat públic en dos punts del municipi per tecnologia LED.  El 74,7% d’aquesta xifra serà finançada, pels Fons Next Generation, pel que fa a la renovació de l’enllumenat; i pel Consorci de les Vies Verdes Girona de la Diputació de Girona, per la instal·lació d’enllumenat a la via verda. L’Ajuntament de Quart aportarà l’import restant, que serà, en concret, un total de 82.469,27 €.

L’alcalde de Quart, Carles Gutiérrez, ha esmentat que «són molt bones notícies pel municipi, atès que ambdues actuacions són molt necessàries i seran molt positives per Quart». A més, ha puntualitzat que «amb la renovació de l’enllumenat aconseguirem un 55% d’estalvi respecte al seu consum energètic actual i, a més, ho farem amb una tecnologia més eficient i amb un menor impacte ambiental, com és el cas de la tecnologia Led». I ha afegit que, respecte a la instal·lació de l’enllumenat en un tram de la via verda, «era una actuació molt necessària atès que es tracta d’un tram molt transitat i la seva instal·lació suposarà l’augment de la seguretat dels seus usuaris i usuàries».

En concret, el conveni aprovat ahir entre el Consorci de les Vies Verdes de Girona i l’Ajuntament de Quart recull el cofinançament i les condicions d’execució, direcció i lliurament de la instal·lació d’enllumenat en el tram de via verda de “El Carrilet”  entre la passera sobre el riu Onyar i el nucli d’habitatges de la Creueta.

 

Renovació de l’enllumenat del polígon industrial i el camp de futbol municipal

La sessió plenària de dilluns també va aprovar per unanimitat la concessió directa de l’ajuda de 103.507,70 € per a inversions en projectes singulars locals d’energia neta en el marc del programa de regeneració i repte demogràfic del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Ministeri per la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic.

El projecte, que té un cost total de 121.773,77 €, consisteix en la renovació de les instal·lacions de l’enllumenat exterior del Polígon Industrial Pla de l’Illa de Quart i el camp de futbol municipal Gaudenci Sellés per tecnologia LED.

 

Condemna als actes vandàlics del 5 de gener

Tots els grups polítics han condemnat públicament els actes vandàlics que van tenir lloc la nit del 5 de gener a la plaça de l’Ajuntament de Quart i que van causar la caiguda de l’asta de l’estelada de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).

A més, a la moció, presentada per Esquerra Republicana i aprovada per unanimitat, també s’ha establert que el consistori es posarà a disposició de l’ANC Quart per tal de facilitar-los les tasques per a restituir-la.

 

Altres punts de la sessió plenària

Alguns dels altres punts que es van tractar al llarg de la sessió plenària va ser, per exemple, l’aprovació per unanimitat, del padró municipal d’habitants de Quart a 1 de gener de 2023, que era, en concret, de 4.069 habitants.

A més, també es varen aprovar, per unanimitat, les festes locals del municipi per l’any 2024, que seran el 25 de juliol, dia de Sant Jaume, i el 29 d’octubre, dia de Sant Narcís. S’han escollit les mateixes festes locals que al municipi de Girona amb l’objectiu d’ajudar la conciliació de les famílies que hi treballen, però que tenen escolaritzats els infants al municipi.

Així mateix, amb 8 vots a favor i 3 abstencions, es va aprovar una moció presentada pel grup d’Esquerra Republicana, que demana tenir en compte l’existència de germans i germanes escolaritzades en algun centre de primària del municipi (Escola Santa Margarida o Escola Nou de Quart) dins dels criteris d’admissió del reglament de la llar “La Baldufa”.  En el mes entrant es decidirà quina serà la manera en què s’aplicarà aquest criteri.