Ahir es va dur a terme el darrer ple extraordinari del mes de juliol de l'Ajuntament de Quart, el qual tenia dos punts a tractar a l'ordre del dia:

 

  1. Aprovació de la Modificació de Crèdit
  2. Aprovació de la modificació del DUPROCIM


Per una banda, es va aprovar l'actualització dels responsables del pla de protecció civil municipal (DUPROCIM) amb el canvi de govern i, per l'altra, es va aprovar una modificació de crèdit per valor de 1,298 milions d'euros.

 

Aquesta modificació de crèdit està formada per un suplement de crèdit de 487.035 euros i un crèdit extraordinari de 811.873 euros per les subvencions a percebre referent al Museu de la Terrissa de Quart i a la reforma de l'edifici de l'Ajuntament Quart.


Referent al suplement de crèdit, el 94,5% (uns 460.497 euros) es destinarà en gran part a solucionar partides de despesa corrent que es troben en negatiu i poder, així, fer front als pagaments i arribar a final d'any.

 

Ferran Rodero, alcalde de l'Ajuntament de Quart, ha assenyalat que «ens hem trobat amb partides en situació molt crítica amb lo que ens confirma que hem heretat un pressupost pensat més per les eleccions que un pressupost realista per arribar a final d'any».


A tall d'exemple, s'exposen diferents partides que s'han dotat:

 

  • Festes Populars es va dotar a 1 de gener per valor de 22.500€ i actualment ja s'ha generat una despesa per valor de més de 71.000€.
  • Concerts musicals es va dotar a 1 de gener amb 20.000€ i actualment s'ha generat una despesa de 33.000€
  • Activitats per la gent gran, es va dotar a 1 de gener amb 20.000 euros i només amb la sortida a Peralada va suposar un cost a les arques municipals de més de 29.000 euros.


Tanmateix, l'equip de govern també ha dotat algunes partides per poder dur a terme actuacions diverses, algunes d'elles urgents, com és el cas del manteniment dels equipaments municipals i certes obres.