Des d'avui, i fins al dilluns 7 d'agost, es du a terme la Setmana Mundial de la Lactància Materna.


Una efemèride que reivindica anualment la protecció al dret a la lactància materna.

 

El lema d'enguany és «Alletar i treballar, fem que sigui possible».

 

Sota aquest lema, la celebració d'enguany convida a tots els països del món a legislar a favor de la lactància materna perquè aquesta pugui dur-se a terme de forma més viable entre les mares que comencen a treballar.

 

D'aquesta manera, es demana que la llei inclogui uns permisos maternals més llargs de, com a mínim 18 setmanes o els 6 primers mesos dels nadons, que és el període que es recomana lactància materna exclusiva.

Així mateix, també s'anima a establir uns horaris més flexibles per facilitar que la mare lactant pugui mantenir la lactància, una reincorporació laboral més progressiva, a fer unes pauses remunerades per poder fer extracció durant la seva jornada laboral o per poder dur l'infant a la feina i ser alletat.

 

Des de l'Ajuntament de Quart volem donar el nostre suport i visibilitzar aquesta iniciativa que afavoreix la lactància materna, la qual representa una de les millors maneres de garantir la salut dels nadons, atès que els atorga beneficis nutritius, immunològics, biològics i psicoafectius.

 

A l'EAP de Cassà de la Selva, al qual pertany el consultori de Quart, s'ofereix un grup de suport, gestionat per llevadores, que tracten els aspectes més rellevants del postpart, com ara l'alletament, els dijous d'11 a 13 hores. Per a més informació trucar al 972 46 38 82.

 

Més informació sobre els beneficis de la lactància materna