Des del 2022 l'Ajuntament de Girona i 10 ajuntaments més de la seva àrea urbana, estan treballant en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible Supramunicipal de Girona.

 

Es tracta d'una iniciativa que pretén marcar un full de ruta en la matèria de mobilitat, incloent-hi tota l'àrea urbana i centrant-se en la implantació de formes de desplaçament més saludables que permetin millorar la qualitat de vida de la ciutadania: caminar, anar en bicicleta, utilitzar el transport públic...

 

L'Ajuntament de Quart és un d'aquests consistoris, juntament amb els ajuntaments de Llambilles, Fornells de la Selva, Vilablareix, Aiguaviva, Bescanó, Salt, Sarrià de Ter, Sant Julià de Ràmis i Sant Gregori. També en formen part el Consell Comarcal del Gironès, la Diputació de Girona i l'Àrea de Girona de l'ATM (Autoritat Territorial de la Mobilitat).

 

En aquests moments el projecte està en fase de recollida d'informació, que en permetrà fer una anàlisi i la diagnosi de l'escenari actual.

 

Entre les actuacions que s'han posat en marxa hi ha una enquesta ciutadana.

 

El seu objectiu és conèixer els hàbits, les necessitats i les preferències de les persones que es mouen per aquests municipis.

 

El qüestionari és anònim i obert a tota la ciutadania.

 

Omple l'enquesta aquí

 

Amb aquest Pla de Mobilitat es pretén aconseguir:

  • Repartiment més equilibrat els modes de transport
  • Promoure una gestió intel·ligent i ordenada del trànsit i l'aparcament
  • Facilitar l'ús de la bicicleta com a mode de transport quotidià i habitual de la població
  • Millora de la xarxa per a vianants existent, creant connexions segures
  • Millorar l'eficiència, interconnexió i competitivitat de la xarxa de servei de transport públic

 

Consulta més informació aquí!