L’Ajuntament de Quart ha endegat avui la campanya «Art sí, vandalisme no» per conscienciar entorn a les pintades incíviques que es duen a terme en diversos espais del municipi. Amb aquest objectiu, la regidoria de civisme de la corporació iniciarà diverses actuacions durant els mesos de novembre i desembre.

Arnau Benac, regidor d’entitats i civisme de l’Ajuntament de Quart, ha volgut destacar que «és preocupant la quantitat de recursos que ha de destinar l’Ajuntament en poder revertir l’estat de les infraestructures que han estat pintades» i ha puntualitzat «això s’ha d’acabar».  Amb aquest objectiu ha assenyalat que «com a Ajuntament que som hem d’intentar redirigir totes aquestes pintades cap a un camí artístic que tots puguem gaudir deixant de banda el vandalisme que ens perjudica a totes i a tots»

Entre les actuacions que es duran a terme es troba l’habilitació d’un espai perquè totes les persones interessades en realitzar els seus grafits puguin fer-ho. De moment s’ha escollit un mur que es troba situat a l’antiga pista de Palol d’Onyar. Les creacions de cada artista urbà romandran exposades al públic durant un període determinat, ja que al cap d’un temps prudencial un altre artista podrà plasmar-hi els seus grafits al mateix espai. D’aquesta manera l’espai es convertirà, de forma indefinida, en una sala d’exposicions a l’aire lliure, viva i dinàmica.

Per poder-hi participar, tant els veïns i veïnes de Quart com la ciutadania en general, només haurà de fer una reserva a través d’un formulari que s’habilitarà a aquest espai web. Aquesta eina en concret només servirà per poder gestionar un ús responsable de l’espai i per respectar els temps d’exposició de l’anterior pintada.

Una altra acció que es durà a terme per impulsar l’art urbà serà la col·laboració de dos artistes que plasmaran diversos grafits en el municipi: el gironí Henry Lucas i el quartenc Toni Corpas. En algunes d’aquestes creacions se’ls donarà llibertat perquè realitzin grafits creatius i trencadors i en d’altres es pretén fer partícips als veïns i veïnes de Quart en la seva elecció. Aquestes propostes de grafits tindran el denominador comú que seran elements identitaris del municipi i del seu entorn i es realitzaran aquesta setmana.

Més informació aquí

 

Una regidoria per evitar els actes incívics

Aquesta és la segona campanya que du a terme la nova regidoria de civisme, la creació de la qual es va provar en la sessió plenària del mes de maig. La primera campanya va anar enfocada a conscienciar la població sobre la necessitat de recollir els excrements canins de la via pública.

Una de les properes campanyes serà per difondre la implementació del “porta a porta” i informarà sobre el sistema de recollida selectiva anteriorment mencionat, per facilitar la seva implementació entre la ciutadania. A més, amb aquesta campanya de civisme també es pretén evitar els abocaments il·legals que en els últims temps s’han vist incrementats al municipi.