Després de l’èxit de l’edició passada, l’Ajuntament de Quart, amb la col·laboració de la productora quartenca Baowatt, impulsa la segona edició de La Rufina, un cicle cultural de proximitat que tindrà lloc al municipi de Quart durant els mesos de primavera.

Un diumenge al mes, des del mes de març i fins al mes de juny, diversos espais del municipi acolliran diverses actuacions d’arts escèniques que combinen el circ, la música i la màgia.

L’alcalde del municipi, Carles Gutiérrez, ha explicat que «per nosaltres és molt important apostar per la cultura. Les activitats culturals com aquestes, són una eina de transformació social que generen benestar i cohesió i que, a més, creen espais de trobada per a la ciutadania». Per això, ha assenyalat «intentem apropar a la ciutadania els espectacles de qualitat creats per professionals del territori, com els que formen part d’aquest cicle».

La inauguració tindrà lloc el pròxim diumenge 12 de març amb l’espectacle Winter, de la companyia empordanesa Silver and Gold. Es tracta d’una actuació, per a tots els públics, que combina el teatre, el clown, els malabars, les acrobàcies i l’anella aèria.

 

 

Aquesta iniciativa ja es va iniciar l'any 2020, això no obstant, va quedar aturada a causa de la pandèmia de la COVID-19. L’any passat, el 2022, es va celebrar la seva primera edició.

El nom del cicle neix de la tradició ceramista de Quart, basant-se en una de les santes per les quals es promulgà la confraria de Terrissers i ollers de la població.

 

Els artistes de La Rufina

 

Silver and Gold (12 de març, Plaça de l'Ajuntament de Quart)

La companyia Silver and Gold és una companyia de l'Empordà, formada per l'Helena i la Judit, que presenta un espectacle acrobàtic amb una anella suspesa. És un espectacle de circ per a tots els públics, de 25 minuts de durada, que combina el teatre, el clown, les acrobàcies i l'anella suspesa. Amb una estètica vintage, una música que farà somniar a través de les dècades, un diari i una maleta, els espectadors viuran un viatge que els transportarà a viure una divertida i atrevida història de dues intrèpides trapezistes.

 

 

 

EMMA YUZZ - format trio (16 d’abril, Local Social)

L’Emma Yuzz és una artista cassanenca que porta molts anys cantant. Després d’emprendre el camí musical en el camp del reggae ha anat viatjant cap a més estils musicals, com és el cas del soul o el R&B.  Un viatge íntim a través de les seves pròpies composicions i versions amb un missatge profund, sensible i reivindicatiu. Acompanyada del guitarrista Alverd Oliva i el teclista Martí Espunya, crearan un ambient únic i acollidor per un recorregut entre el reaggae, el neo-soul i l’R&B.

 

 

 

EL CIGARRITO DE DESPUÉS – format vermut (14 de maig, Barbacoes de Quart)

El Cigarrito són una banda gironina que porta la seva rumba i el seu bon humor allà on van. En aquesta ocasió vindran amb un format reduït de 4 persones. Agafant la rumba com a punt de partida, la transformaran en un espectacle que transmet autenticitat, alegria i que no deixarà a ningú indiferent. Després d’una pausa que han fet, actuaran carregats d’energia!

 

 

 

ROGER CANALS (18 de juny, Piscina municipal de Quart)

Un espectacle molt bèstia de cançons participatives que busca la connexió amb el públic més menut i la seva família. Cançons, danses i jocs musicals que busquen la participació dels veritables protagonistes: el públic. Unes cançonetes molt animals que busquen treure la bèstia interior de cadascú, i fer-la entrar en una espiral de festa que creï un gran re...BOOOM!...bori!

 

 

Consulta el cartell: