A- A A+ Alt contrast
Civisme

L’Ajuntament de Quart ha endegat la campanya «Art sí, vandalisme no» per conscienciar entorn a les pintades incíviques que es duen a terme en diversos espais del municipi. Amb aquest objectiu, la regidoria de civisme de la corporació iniciarà diverses actuacions durant els mesos de novembre i desembre.

Una de les actuacions que es duran a terme per impulsar l’art urbà serà la col·laboració de dos artistes que plasmaran diversos grafits en el municipi: el gironí Henry Lucas i el quartenc Toni Corpas. Aquestes propostes de grafits tindran el denominador comú que seran elements identitaris del municipi i del seu entorn i es realitzaran aquesta setmana.

 

Un mur disponible pels artistes dels grafits

 

Una altra de les actuacions que es faran serà l’habilitació d’un espai perquè totes les persones interessades en realitzar els seus grafits puguin fer-ho. D’aquesta manera l’espai es convertirà, de forma indefinida, en una sala d’exposicions a l’aire lliure, viva i dinàmica.

De moment s’ha escollit un mur que es troba situat a l’antiga pista de Palol d’Onyar. Aquest mur està dividit en dos espais diferents, i, per tant, estaran a disposició de dos artistes alhora. Els dos espais tenen una alçada de 1,9 metres. Pel que fa a l'amplada, l'espai de l'esquerra fa 3 metres i el de la dreta, 6 metres.

Les creacions de cada artista urbà romandran exposades al públic durant un període determinat, ja que al cap d’un temps prudencial un altre artista podrà plasmar-hi els seus grafits al mateix espai.

Per poder-hi participar, tant els veïns i veïnes de Quart com la ciutadania en general, només haurà de fer una reserva a través del següent formulari o trucant a l’Oficina d’Atenció al Públic del mateix consistori (972 46 91 71). Aquesta eina en concret només servirà per poder gestionar un ús responsable de l’espai i per respectar els temps d’exposició de l’anterior pintada.