Una segona vida per a la roba

Humana hi recupera més de set tones de tèxtil amb una finalitat social i ambiental

 Recuperats 15.000 articles de roba durant el primer semestre per a promoure’n la reutilització i el reciclatge. És un 8% més que l’any passat.

 

Juliol del 2019. Humana Fundación Pueblo para Pueblo, organització que des del 1987 promou la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia, i també d’ajuda local al territori més proper, ha recuperat 7.293kg de tèxtil usat a Quart al primer semestre del 2019 amb una finalitat social i ambiental, la qual cosa representa un augment del 8% respecte el mateix període de l’any passat (6.780 kg). Aquest registre equival a 15.000 articles de roba que seran reutilitzats o reciclats i en veuran allargat el cicle de vida útil.

 

Les donacions procedeixen dels contenidors verds situats en llocs de fàcil accés on s’hi diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de llar que ja no s’utilitzen, però estan en bon estat i poden tenir una segona vida. El servei és gratuït i representa un estalvi important en les despeses de recollida i tractament de residus urbans.

 

La reutilització i el reciclatge de tèxtil té un benefici ambiental: contribueix a l’estalvi de recursos, la protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic. Les més de set tones recollides de gener a juny representen un estalvi de 23 tones de CO2 a l’atmosfera, cosa que el planeta agraeix.

Foto fundació Humana

Nota de premsa HUMANA en PDF