Setmana Europea de la prevenció de Residus!

Durant la setmana del 21 al 29 de novembre es realitzen arreu d’Europa accions de sensibilització sobre la prevenció de residus (European Week for Waste Reduction). L’Ajuntament de Quart se suma a aquesta iniciativa europea, amb l’objectiu de fomentar accions sostenibles per reduir els residus i sensibilitzar sobre la importància de la prevenció de residus.

En el següent enllaç, hi trobareu un portal interactiu amb recursos virtuals obert i gratuïts per a tothom: exposicions, jocs educatius, reptes, webinars, web sèrie durant la setmana, etc.

Cada edició de la Setmana se celebra un DIA TEMÀTIC de prevenció de residus i, enguany es dedica als residus invisibles.


Els RESIDUS INVISIBLES, són aquells residus generats durant el procés de fabricació dels productes. Els consumidors no els veiem, bé perquè queden dins dels productes o bé perquè són residus derivats del procés de producció o funcionament d’aquests. Cal fer-los visibles per comprendre l’impacte ambiental complet que tenen en l’entorn. Una gran part dels residus invisibles no es poden reciclar i acaben en abocadors i incineradores. A més de la petjada de residus, hi ha també l’impacte generat pel CO2 i l’efecte sobre el clima.

 

En aquest enllaç (feu clic) podeu veure un breu vídeo sobre els residus invisibles generats per un mòbil.

 

Per a una producció i consum sostenibles, els productes han de tenir una vida útil més llarga, ser més fàcils de reparar i reciclar i, en definitiva, ser completament no tòxics el dia que es reciclen. L’augment de la vida útil del producte redueix la necessitat de nova producció i per tant la quantitat de residus produïts a través de la fabricació. La reparació i reutilització de productes redueix els residus que generem.

Us animem a realitzar una de les activitats disponibles a la web de recursos virtuals de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus sobre els residus invisibles d’internet, ara que està a l’ordre del dia l’ús d’aquestes tecnologies per treballar, jugar i relacionar-nos.  En el següent document trobareu informació sobre com alleugerir la vostra petjada digital (residu invisible) i el repte d’organitzar una neteja digital a casa o al teu lloc de treball.

 

 

 

 

 

També us animem a veure els diferents capítols de la websèrie (feu clic) que es realitzaran durant la setmana  pel Youtube a les 10:30  i les 18h.

 

Finalment us animem a que descobriu que sabeu realment sobre la prevenció de residus, realitzant aquest joc (feu clic).